З чим італійці їдять піцу?

До усіх статей

З чим італійці їдять піцу?

Італійці досить консервативні в продуктах харчування, тому надають перевагу піці в класичному вигляді без зайвих добавок. Разом з тим італійці вважають піцу не такою корисною стравою, як пасту, навіть якщо для її приготування використовуються тільки натуральні продукти.

Особливості національного харчування в Італії

Щоб зрозуміти з чим італійці вживають свою національну страву, необхідно зрозуміти їх загальний підхід до їжі:

  • вони відвідують ресторани родинами, тому обстановка тут для прийняття їжі більш ніж приваблива;
  • формують свій скромний і вивірений вибір в їжі, якого потім дотримуються роками;
  • не пропускають час відведений для обіду і обов'язково йдуть в найближче кафе;
  • не їдять на ходу і не перекушують на робочому місці;
  • не розбавляють їжу великою кількістю рідини, так як вважають це шкідливим;
  • замовляють до піци мінеральну воду, щоб не перебивати смак;
  • їдять рибу тільки в прилеглих до моря місцевостях;
  • перебірливі у виборі продуктів, вважають за краще тільки найсвіжіші складові;
  • їдять піцу, приготовану в дерев'яних печах;
  • їдять піцу на вечерю разом з салатом або антипасто (в розрахунку одна піца на людину).

Незважаючи на традиції, єдиної італійської кухні не існує. У кожному регіоні існують свої неповторні страви зі специфічними особливостями. Навіть такі класичні рецепти як Маргарита або Моцарелла будуть сильно відрізнятися в залежності від географічного розташування.

Найбільш популярні серед італійців види піци
Італійці надають перевагу піці з такими інгредієнтами як моцарелла, пармезан, місцева риба, часник, помідори, оливки і олія. Найчастіше додаються орегано і базилік, анчоуси, каперси, артишоки, солодкий і гострий перець,  також гострі ковбаски. Італійці обожнюють шоколадну пасту, яку застосовують у приготуванні піци. Всі продукти відрізняються доступністю і невисокою ціною, і такі переваги склалися не випадково. Багаторічна фінансова скромність населення Неаполя, батьківщини піци, стала каталізатором створення такої одночасно смачної і недорогої страви.
Види,які найчастіше купують - це Маргарита і Маринара, рецептура яких захищена європейським законодавством. Також популярні серед італійців Чотири сира і Чотири сезони. Квадро Стаджіоне - це цікаве рішення поїсти недорого і з різноманітністю, не змішуючи при цьому смаки. На кожній з чотирьох частин коржа можна оцінити поєднання оливок і артишоків, гострої салямі з помідорами, сиру з томатним соусом або грибочків з вареними яйцями.
Складні і рясні начинки ні кухарі, ні споживачі не привітають . Будь-яка глобалізація і нововведення розбиваються неперевершеною і консервативною любов’ю  італійців до власної кухні.