Чому піца називається Пепероні?

До усіх статей

Чому піца називається Пепероні?

Піца давно стала популярною стравою в багатьох країнах, до того ж настільки, що навіть у ситого при згадці про неї знову з'являється апетит. Сьогодні існує величезна різноманітність видів цієї страви. При виборі розбігаються очі і складно знайти найкращий варіант. Якщо Ви ще не стали експертом і не встигли скуштувати всі види начинок, спочатку варто спробувати класику. Пепероні давно стала класичним видом, і разом з тим  здатна задовольнити тягу до гострих відчуттів ліпше, ніж інші варіанти.

Що таке Пепероні?

Саме слово «Пепероні» перекладається як «перець», в даному випадку береться до уваги як гострий стручковий, так і  солодкий пікантний перець. Якщо в деяких провінціях Італії Ви замовите Пепероні, Вам можуть подати овочеву піцу з перцем і без м'яса. Італійці завжди з усією душею підходять до приготування своєї національної страви. Вони значно вдосконалили основний рецепт, створюють різноманітні варіанти і експериментують. Але, незалежно від різноманітної начинки, першу скрипку завжди грає червоний перець. І всі ці, як здається на перший погляд, прості рецепти піци зможе повторити далеко не кожен умілий кухар.

Секрети піци Пепероні

Секрет приготування такої піци - оригінальна ароматна салямі з південної Італії, копчена Неапольська ковбаса чи Сопресата. Задля того, щоб навіть корінний італієць міг визнати справжню Пепероні, рівень пекучості готової страви повинен відповідати «Pizza alla diavola».
Корж для справжньої Пепероні робиться з особливого італійського борошна, яке готується із застосуванням великої кількості яєчного білку. Саме тому корж після випічки стає таким тонким. Другий важливий момент приготування - піца готується швидко, щоб не пересушити тонко нарізану ковбаску. Крім основних інгредієнтів пікантний і пам’ятний смак страви формують такі інгредієнти:

  • свіжоприготований гірчичний соус;
  • сир Моцарела;
  • особлива суміш спецій;
  • солодкий перець;
  • печериці

Італійці вміло поєднують салямі зі своїм фірмовим коржем. Гостра і ситна страва з печерицями швидко підкорила весь світ, особливо Америку і Канаду. У цих країнах піца займає домінуюче місце як в сфері фастфуду, так і в ресторанному бізнесі.
Американські умільці популяризували Пепероні та випускають під такою назвою не тільки піцу з даним інгредієнтом, але і особливий вид салямі. Американський варіант салямі готується з декількох сортів м'яса, в той час як італійський варіант готується виключно з свинини. Також американці при приготуванні замінюють в піці гострий чилі на банановий перець.
У піцерії Піцахаус наші пицейоли готують врахувуючи усі італійські традиційні нюанси. Саме тому Ви зможете скуштувати у нас справжні італійські страви.