Чому піца називається Маргарита?

До усіх статей

Чому піца називається Маргарита?

Піца - це національне надбання італійців. Сьогодні на своїй батьківщині дана страва готується так трепітно, старанно, що за смаком випереджає всі свої аналоги в інших країнах. Щоб відвідати справжню італійську кухню, варто хоч раз обов'язково поїхати до Італії. Що стосується приготування, необхідно вміти готувати дане блюдо з дбайливим ставленням і збереженням всіх нюансів рецепту. Таких принципів в роботі дотримуються піцейоли в нашому закладі Піцахаус. У нас ви зможете замовити різноманітні варіанти справжньої італійської піци, в тому числі і класичну Маргариту.

Піца Маргарита - символ Італії і народного духу

Основні складові піци Маргарита - дріжджовий корж, свіжоприготований томатний соус і сир моцарелла. Спочатку піцу готували в простих італійських родинах, задовго до того, як вона стала популярною серед аристократії. Дослівний переклад страви означає «хліб з печі, вкритий начинкою».
У 1889 році італійський король Умберто I разом з Маргаритою Савойською, бувши в Неаполі, захотіли покуштувати місцеві фірмові страви. Серед трьох запропонованих варіантів королеву підкорив смак патріотичної піци з кольором прапора країни. Спробувавши піцу з червоними помідорами, білим сиром і зеленим базиліком, королева надала пекареві-винахіднику Еспозіто письмову подяку. Піцейоло було так приємно, що він назвав своє творіння в честь королеви - Маргарита. Після цього піцу Маргарита почали подавати в палаці. Вона швидко набула популярності у вищому суспільстві і назавжди заслужила  звання самої вишуканої.

Унікальні італійські інгредієнти - запорука успіху

Маргарита вважається національною стравою, а її рецепт захищений європейським законодавством. Сам рецепт включає кілька цікавих нюансів:

  • тонкий дріжджовий корж з італійського борошна, багатий білками;
  • класичний сир моцарелла (його вперше стали виготовляти сарацини в 15 столітті з молока буйволиць);
  • помідори (спочатку жовтого кольору, були привезені в Європу з Америки; назву «Помідори» для червоних томатів придумали італійці).

За довгі роки існування рецепт Маргарити вдосконалювали багато легендарних піцейоло. За цей час проводили експерименти з додаванням більшої кількості сиру, щоб при плавленні він покривав всю страву. Також в начинку додавали більше помідорів і випікали коржі з певною кількістю зелені. Американський варіант Маргарити, так і будь-якої іншої піци, випікається з товстішим коржем і високими бортиками, щоб вмістилося більше начинки. Маргарита є улюбленицею вегетаріанців і гурманів, які віддають перевагу не вживати м'яса. Через високий ступінь поживності будь-яка людина може насититися даною стравою.