Відмінності італійської піци від американської

До усіх статей

Відмінності італійської піци від американської

Національна італійська страва піца з'явилася на території Америки в 19 столітті і відразу ж стала популярною серед місцевих. Так як і в Італії, дана страва стала доступною для незаможних верств населення, і багато власників мереж швидкого харчування взяли на озброєння прості і ситні рецепти. За цей час американський варіант піци, на відміну від італійської, зазнав значних змін.


Відмінності італійської піци від американської

Зараз в Америці можна без зусиль знайти справжню італійську піцу в спеціальних закладах. Формовані  роками різні варіанти перетворили класику в щось фантастичне. Самі італійці не вважають американський варіант страви поганою підробкою свого, бо надто багато з інгредієнтів йде врозріз з їхніми традиціями. Це дозволяє новій страві розвиватися самостійно. Виділяють основні відмінності американської піци від італійської:

  • борошно (для формування тонкого коржа борошно повинно бути з високим вмістом клейковини; такий сорт борошна прийнятий в околицях Неаполя);
  • тісто (в приготуванні тіста американці використовують дріжджі, в результаті страва виходить більш пухка і солодка);
  • базилік (переважно використовується в приготуванні італійських страв);
  • італійці намагаються додавати не більше 3-4 інгредієнтів;
  • американці роблять високі бортики, щоб в піцу помістилося більше начинки;
  • в американському варіанті можуть бути різні види сирів практично в усіх видах страви;
  • американські оливки більше за розміром;
  • американський варіант піци за замовчуванням – це страва  з білим соусом і твердим сиром, а помідори і моцарелла є добавками; у італійців - з точністю навпаки;
  • салямі Пеппероні є винаходом американців, готується з декількох видів м'яса;
  • гриби, огірки, капуста, яйця, гірчиця і навіть котлети - в класичних  італійських виробах все це відсутнє за замовчуванням;
  • американці часто замінюють оливкову олію соняшниковою;
  • чисто американськими інгредієнтами для піци є бекон, курка барбекю і копчена корейка.

Різниця в процесі приготування

Справжня італійська піца готується тільки в Італії. Сама ідея цієї страви включає не тільки вишукане поєднання інгредієнтів, а й той факт, що в приготуванні використовуються виключно натуральні і вирощені в найближчих околицях продукти. Всього кілька інгредієнтів з неповторним і багатим смаком створюють смакову композицію, здатну задовольнити найвибагливішого гурмана або людину з високою чутливістю до найменших смакових нюансів.